Alekszander Donszkoj, Arhangelszk korábbi polgármestere beugrott egy moszkvai bevásárlóközpontba. Persze autóval ment, de nemcsak a parkolóig, hanem a rakodóknak szánt rámpán át be a folyósokra, az üzletekig. Miután megtalálta a megfelelő helyszínt, a piros Ferrari Californiával gumiégetésbe kezdett.

Az április 9-én késő este, tíz perccel zárás előtt történt az eset, amikor már kevesen, de voltak még vásárlók az épületben. A biztonsági személyzet 20 percig csak kergette a kocsit, de végül megállították, Donszkojt pedig letartoztatták a rendőrök, miután az egyik őr megsérült az eset során.

Donszkoj az esetről azt mondta, hogy az egészet művészetnek, egyfajta vicces performansznak, figyelemfelhívásnak szánta. „Ez egy vicces mutatvány volt Mindent átgondoltam és nem volt kockázata annak, hogy kárt okozok. Nem mindenki gondolta viccesnek” – mondta Donszkoj, aki egyike volt Oroszország legfiatalabb polgármestereinek, és korábban azt tervezte, hogy 2008-ban majd Vlagyimir Putyin ellenében az elnökválasztáson is elindul, de 2007-ben letartoztatták hivatali visszaélés és gazdasági bűncselekmények vádjával.

A videóban használt Ferrari California az olasz gyártó első keménytetős kabriója. Az első generációs Californiában 4,3 literes V8-as szívómotor van, 460 lóerős motorjával kevesebb, mint 4 másodperc alatt képes százra gyorsítani, végsebessége pedig 310 km/óra.