Egy magyar feltaláló azt állítja, hogy tudja a választ erre a kínzó kérdésre. A témába vágó tudományos cím, illetve az eszköz megtekintése nélkül felelőtlenség lenne bármilyen kritikát megfogalmazni. Sok kérdést felvet a formabontó elképzelés alapján működő motor, de Nagy Imre számításai megfelelnek a valóságnak, és találmánya valós körülmények között, hosszú távon is működne, akkor mindannyian hátradőlhetnénk. Röviden a nagy rotormotor lehetővé teszi a zöld energiahordozók: hidrogén, földgáz, propán-bután gázok kompresszió nélküli normál légnyomáson történő ideális robbanással történő hasznosítását és az így keletkező négyszeres energiának közel 100%-os hasznosítását.

Előnyei 1. Gáznemű üzemanyagok kompresszió nélküli térben képesek ideális robbanásra. 2. Az ideális robbanás energiája (4) négyszerese a folyamatos égésnek. 3. Korlátlan átmérő és robbanótér variáció. 4. Korlátlan teljesítmény és nyomaték variáció. 5. A fordulatonként 6 ideális robbanás 4 szeres energiája a nagy átmérőjű gyűrű alakú robbanótér minden pontján közel 100%-os hatásfokkal és levegőszennyezés mentesen alakul át folyamatos óriási teljesítménnyé és forgatónyomatékká. 6. Nincs súrlódás (közel illesztett alkatrészek, mint a gőz vagy gázturbinák)

 

A robbanóterek számának és a gyűrű alakú robbanótér átmérőjének korlátlan számú variációja eddig elképzelhetetlen nagyságrendű teljesítmény és forgatónyomaték előállítását teszi lehetővé közel 100%-os hatásfokkal.

Megszünteti a levegő- és környezetszennyezést: a kipufogóból csak vízpára jön ki, megszünteti a klímaproblémát, és Magyarország anyagi gondjait. További információk, videók a nagyrotormotor.com oldalon.

0160423