A szibériai Vitim folyót átszelő hídhoz hasonló átkelő rengeteg akad, kisebb folyómedrek, szakadékok felett. Csakhogy azok pár méteresek, ez az egy autónyi széles építmény pedig 570 méteren keresztül emelkedik a jeges hullámok fölé.
Eredetileg vasúti hídnak épült, de a hivatalos forgalom sosem indult meg rajta, így a helyiek három évtizeddel ezelőtt átminősítették közúti híddá.
Mivel a faborítású, Mad Max-filmekbe illő építmény nem része a közútnak, állapota folyamatosan romlik. Karbantartás híján a zord időjárás zabálja a talpfákat, az arra haladó nehezebb járművek rendszeresen beszakadnak, a lyukak betömését pedig a helyszínen fellelhető eszközökkel oldják meg.
A híd történetét megosztó blogger, Szergej Dolja információi szerint nem történt még komoly baleset a hídon, igaz, gyaníthatóan kevés annyira őrült autós akad, aki megkockáztatja az idegtépő kalandot.
Vagyis őrült egyre több akad, de ők adrenalinhajhász terepesek, akiknek felkerült a bakancslistájukra ez az új kihívás, amit természetesen videóra rögzítve teljesítenek.