A Simson-reszelés szinte kötelező elfoglaltsága a legendás kismotor tulajdonosának. Van, aki megelégszik a hetvenes hengerrel, mások pedig nem bírnak leállni. Így születnek a V-motoros, soros háromhengeres, vízhűtéses, négyütemű. és egyéb lázálomszerű projektek.

A mai nap hirdetése tökéletesen illik a sorba, bár sajnos még csak félkész a kísérleti gép.

Elado_2_hengeres__motoros_simson_s51_alkatresznek_78336763430997

“Eladó ez a félkész Simson rettenet. projekt váltás és időhiány miatt nálam kitudja mikor lenne már kész…ezért aki lát benne fantáziát neki tovább adnám, de nem minden áron.
a fő hajtó motor jelenleg 3 sebességes. Az egész motorkerékpár szinte komplett, kisebb nagyobb hiányosságai még vannak szerkezetileg. első, hátsó lámpa és 2 kipufogó ami hiányzik. Az alsó blokk már járt, de mivel nem volt 2 gyújtás alaplapom és karburátorom ezért sajnos az az öröm nem volt meg hogy halljam mind a 2 motort együtt…

Az majd az új tulaj sikereit fogja gyarapítani ha összerakja és összehangolja. 2 karburátor, és még 1 gyújtás kell neki és mennie kell. a vázra ráfér a renoválás,  ezért egy félig kész gép :)
az én terveimbe még Simson robogó lábtartó és szél ellenzőt kapott volna úgy lett volna teljes de azt még nem sikerült beszereznem hozzá…

Ha véletlenül bármi közbe jönne vagy meggondolná magát vagy az új gazda vagy én egy pár csavar és teljesen visszaállítható az eredeti állapotba a Simson, és akkor használható teljesen normális motorként is, bár én sajnálnám szétszedni…de amiről nem tud az ember az nem fáj neki :)

Ha valakinek nem tetszik, akkor csináljon jobbat, vagy ha annyira is lusta akkor ne keress fel azzal, hogy mi a szar ez meg sose lesz jó…stb. Köszönöm hogy végig olvastad, ha bármi kérdés lenne keress bátran.”
Elado_2_hengeres__motoros_simson_s51_alkatresznek_90008763434495Elado_2_hengeres__motoros_simson_s51_alkatresznek_87447763434091

Ha már témánál járunk nem hagyhatjuk ki ezt a kötelező, legendás gépet, hátha valakinek kimaradt. A Simson S153B inkább látványos és hangos, mint erős. Állítólag 8 lóerőt és 95 km/óra végsebességet tud.