25 év használja Mercedes-Benz W124 200 D-jét az 55 éves Michael Nickl, a sindelfingeni gyár egyik alkalmazottja, aki jelenleg a GLE összeszerelősoron gályázik. Ezalatt az idő alatt sikerült egymillió kilométert rakni az autóba, amit anno gyári dolgozóként kedvezményesen vásárolt.

Eredetileg az volt Nickl terve, hogy rövid ideig használja a limuzint, aztán eladja drágábban, mint amennyiért vásárolta. Végül mégsem sikerül drágábban eladnia, ezért megtartotta.

Kilometermillionaer-W-124-200-D-8

2003-ban cserélt benne először kuplungot, 445 ezer kilométer után. 2004-ban sajnálatos módon egy kisebb balesetet szenvedett az autóval: bontóbol szerzett hozzá fényszórókat, hűtőmaszkot és motorháztetőt, de lökhárítóból újat vásárolt. A használat során csupán apróságokat kellett cserélnie, mint például a fékalkatrészeket, vízpumpát és generátort.

Kilometermillionaer-W-124-200-D-6

Nickl úr nem kimondottan autóbuzi, lemosni is csak ritkán szokta a Mercedest, de a kötelező karbantartásokat mindig pontosan megcsinálja. Számításai szerint 58 ezer eurót költött eddig a Merci fenntartásra, ez átszámítva 17,9 millió forint. Üzemanyagra pedig további 54 ezer eurót, ami 16,7 millió forint.