A Fricoentertainment csatornán egy Suzukival közlekedő autós osztja meg mindennapjait. Rengeteg videójában teljesen nyugodt, eseménytelen utazásokat látunk felgyorsítva, ám az általa veszélyesnek vélt helyzetek is feltöltésre kerülnek, érthető feliratokkal, a helyzetet bő leírással elmagyarázva. Alapvetően érdekes a kezdeményezés, de a videókat végignézve furcsa, hogy az utak agresszív állatjai egész gyakran nézik őt prédának. Ez például egy friss videó Zuglóból.

A kereszteződés, ahol a balhé kezdődik, dupla sávos, mindkettőből szabályos egyenesen továbbhaladni, de ahogy szűkül az út, be kell húzni balra. Ezt a kerülést 10 autósból 9 így csinálná, ha maga előtt zöldre váltáskor autót lát. A kereszteződésnél nem látjuk az említett mutogatást, és érdekes módon a passatos utána dühödött be teljesen, az elég hihetetlen, hogy csak azért szívta fel magát ennyire, mert a videó készítője nem indult azonnal a lámpától. Főleg, hogy simán kikerülte.

De jöjjön a következő.

 

“Nem semmi volt ez az ámokfutam! Csoda, hogy nem volt ütközés, és hogy még élünk! Valóban hiba volt bezárni a Lipótot, és szétverni a magyar elmegyógyászatot. És vajon még hány ilyen potenciális gyilkos lehet még volán mögött a magyar közutakon?”

Pizzafutáros affér még 2010-ből.

Audis az autópályán, szintén potenciális gyilkos.

A szabályokat be kell tartani, azok szerint közlekedve élnénk ideális világban, de sokszor a szabályok sem egyértelműek, az agresszív sofőrök pedig sokszor kellemetlen, veszélyes szituációkat hoznak össze. Legjobb ellenszer a defenzív vezetés lenne, de ezt a gyakorlatban nehéz kivitelezni, minden rizikós helyzetet nem lehet elkerülni. A kérdés már csak az, hogy emberünknek mennyire van igaza az adott szituációkban? Előzékenyen el kellett volna húzódnia a törtetők elől, vagy jól tette, hogy beleállt ezekbe a kakaskodásokba?