Van ahol az autós esküvői menet inkább vérre menő roncsderbire hasonlít, és az agresszív, primitív csordaszellem felülírja az alapvető civilizációs normákat. Nevezhetnénk hagyománynak is, de az, hogy Hummerekkel törnek miszlikbe egy Ladát nehezen volt elképzelhető pár emberöltővel ezelőtt.

A felvételt egy ingusföldi lagzin készítették. Elsőre Csecsenföldre tippeltem volna, ott is hasonló a közlekedési morál, de ez egy szomszédos terület. Az Ingus Köztársaság Oroszország autonóm köztársasága. Az észak-kaukázusi régióban található, fővárosa Magasz. Ingusföld Oroszország egyik legszegényebb régiója, melyet ráadásul folyamatos konfliktusok is terhelnek az orosz-csecsen harcok következtében.

Tehát nem mimózalelkű szerzetesek lakják, és a harci szellem a lagzikat is átjárja. A kérdés már csak a motiváció, miért kell eltiporni egymást, a szemben közlekedőket, vétlen arra járókat?

Nos, állítólag az a legnagyobb tisztesség, ha valaki a menyasszonyt szállító kocsi közvetlen közelében halad, a harc tulajdonképpen a jó helyért zajlik, a Hummer pedig (lány oldalról?) tisztítja a területet, intézi a csorda mozgását. De ezt csak helyi kommentek alapján tippelem, ha valaki jártas a témában, nyugodtan javítson ki, ez úgyis egy olyan felfedezetlen, egzotikus autós viselkedési forma, amit nem árt alaposan feltárni.