Ezekkel az apró trükkökkel megkönnyítheted az életed autózás közben. Ne legyél saját magad ellensége, próbáld ki őket!

Fogkrémmel a mattulás ellen

Főleg idősebb használt autóknál jelentkezik a lámpaburák mattulása. Amit egy idő után orvosolni kell, mert a jelenség nagyban rontja az éjszakai látótávolságot. A fogkrém tökéletes polírpaszta, hiszen a benne lévő apró szemcsék segítenek eltüntetni a karcolásokat a felületről.

Elég időigényes meló, és tuti, hogy bedurran a karod a végére, de megéri. Mutatunk is egy videót.

Egyesek azt mondják ezzel a módszerrel kapcsolatban, hogy csak időleges, mert néhány héten belül ugyanúgy visszamattul a bura. Ezt hamarosan ki fogom próbálni a saját autómon, és elmondom.

Helyes pozíció

A volán mögött gyakorlatilag fekvő, fél kézzel alulról kormányozó sofőrök, szevasztok, ez most nektek szól!

Akkor ülünk helyesen a vezetőülésben, ha az egész szélvédőt belátjuk, a fejtámla teteje pedig egy vonalba van a fejtetőnkkel. Az ülés és a kormány között akkora távolságot kell hagyni, hogy a lábunkkal kényelmesen tudjuk nyomni a kuplungot. A kormánytól való ideális távolság pedig az, ha kinyújtva a karunkat a csuklónk a kormányon pihen.

A tükrök beállítása is nagyon fontos, amit az alábbi kis ábra remekül prezentál. A kék autóban ülünk, ezt kell látnunk a tükrökben:

adjustmirrors

Low budget telefontartó

Nem nagyon van ennél egyszerűbb és olcsóbb megoldás. Igen, az egy befőttes gumi.

rubberbandphone1

Fellógatott teniszlabda

Garázsba való beálláskor az egyik legnehezebb dolog érezni, hogy mennyi távolság van még, mielőtt orral vagy farral festéket kenünk a falra.

Itt a megoldás: állj be a garázsba, lődd be a megfelelő távolságot a faltól, aztán lógass le egy teniszlabdát a plafonról úgy, hogy az érintse a szélvédőt, aztán legközelebb már csak azt kell figyelned, mikor éri el a labda az üveget, és stop. De inkább mutatom.

tennisball1

Hol is van a tanksapka?

Tudtad, hogy az a kis jobbra, vagy bakra mutató nyíl azt jelenti, hogy melyik oldalon van a tankoló nyílás? Manapság már minden autóban jelzik, de a régebbi modelleknél sem ritka jelenség.

2015-04-13-1428958600-8905374-fuelgaugemh

Ez akkor jöhet jól, ha új autód van és még nem jegyezted meg, melyik oldalra kel beparkolni a kúton, vagy olyan autóval közlekedsz, amit nem sűrűn használsz. Például nekünk autós újságíróknak áldás ez a jel, hiszen van, hogy hetente más tesztautóval közlekedünk.