Hannah Warman nevét Magyarországon nem sokan hallhatták, de Angliában közepesen ismert stand-up humoristának számít – illetve mostantól egy fokkal híresebb, hiszen most az ő kálváriájától hangos a brit bulvársajtó.

Hannah Warman

A hölgy vendégségben volt egy barátnőjénél, és hajnalban kissé kapatosan indult haza sétatávolságban lévő otthonába. Késő is volt, dülöngélt is, így arra jutott, megérdemel egy taxit. Hívott egy Ubert, beült, és azzal a lendülettel el is aludt, a sofőr pedig úgy döntött, megtoldja az egyébként minimális haszonnal kecsegtető fuvart.

Végül ötvenöt kilométeres kitérővel vitte haza a hölgyet, aki menet közben időnként fel-felriadt álmából, rácsodálkozott, hogy még mindig nem érkeztek meg, és aztán visszaaludt. Hajnali fél öttől reggel hatig furikázott szundikáló utasával a sofőr, majd végül kitette őt – szó szerint pár száz méterre a kiindulási ponttól.

kitérőt tett a taxis

A viteldíjat annak rendje és módja szerint levonták a vendég kártyájáról, a hölgy pedig csak másnap délelőtt szembesült azzal, hogy 85 fontot, azaz több mint 30 ezer forintot számolt fel neki a sofőr. Azonnal panaszt tett a szolgáltatónál, akik a viteldíj jelentős részét már visszautalták neki, Hannah Warman azonban nem éri be ennyivel: azt szeretné, ha a csaló sofőr soha többé nem szállíthatna utasokat.

Pedig akár hálás is lehetne a svindlernek az ingyen hírverésért és a remek stand-up témáért.