Autonomus Lidar Concept for Enforcement, egyszóval Alice, a mobil traffipaxok új generációja, ami attól különleges, hogy működtetéséhez nem kell emberi beavatkozás. Jöhet a gépek lázadás?

Az 1,28 tonnás szerkezet simán vonóhorogra akasztható és bárhová telepíthető, a helyszíni finomhangolásban pedig egy táviránytó segít, hogy a megfelelően pozicionálják a traffit. Akkumulátorai akár öt napig is kibírják töltés nélkül, így bátran magára lehet hagyni Alice-t.

A gépezet teljesen vandálbiztos, kerekei behúzódnak a burkolat alá, a burkolat pedig a gyártó állítása szerint teljesen golyóálló. Csodás, de felmerül a kérdés, hogy a festékszórónak is ellenáll-e? Hiszen ha valaki lefújja, vagy bármivel eltakarja a kamerát, akkor máris megbukott a történet, és szegény Alice a semmit veszi öt napig.

A videón épp Franciaországban tesztelik a technikát, de Németországban is találkozhatunk vele

Maga a traffipax egész okos, meg tudja különböztetni a járműtípusokat, és ismeri ezekre sebességkorlátozásait. Négy sávot képes figyelni egyszerre, minden gyorshajtóról két fotót készít, egyet az autóról és egyet a rendszámtábláról, az adatokat kódolt rádióadással továbbítja a központba.