Az utóbbi időben váratlan feltámadásnak örvendenek az 1947 és ’81 között épített, legendás Citroën H furgonok: a bordázott lemezből, egyetlen ív nélkül megépült, fronthajtású teherjárművek vállalkozó kedvű konyhaművészek mozgó bodegájaként tértek vissza az életbe, hogy sörrel, hamburgerrel és egyéb “kézműves” finomságokkal enyhítsék a kifinomult közönség éhét-szomját.

Azt nem tudjuk, hogy történetünk főhőse, egy brit ezermester mire használja saját Citroënjét, az viszont tény, hogy gondolt egyet, és megépítette annak méretarányos, gyerekléptékű változatát.

cit03

Képek és forrás: metro.co.uk

A Super Tinky névre keresztelt csöppség 1,6 méter hosszú, 1,2 magas, szélessége pedig csupán 75 centiméter – 9 éves kislánya pont elfér a vezetőfülkében.

A 24 voltos villanymotorral szerelt Citroën-bonszáj meglehetősen gyors, 13 km/óra körüli a végsebessége. Bluetooth audiót is épített be az apuka, hogy munka közben gyorsabban teljen az idő – mert hogy a Super Tinky hamisítatlan food truck, amelyben elektromos grillplatni szolgál a fincsi hamburgerek sütögetésére. Igaz, ehhez le kell nyitni az autó tetejét, de ettől csak még hitelesebb a feeling.

cit01