A Balatonon sok mindent lehet csinálni a fürdésen kívül is. Erre szerették volna felhívni a figyelmet azok a turisztikai szakemberek, akik különleges szívességre kérték ezt az elefántot. A produkció kitalálói szerint: egy autómosás áráért színház-, múzeum- vagy cirkuszjegyet vásárolhatnának az emberek.

Ésovács Péter, az akció egyik ötletgazdája elmondta: a Balaton-parti autómosókban akár 2000 Ft-ot is elkérhetnek egy-egy tisztításért. Ennyiért azonban akár színházi, családi múzeum- és cirkuszi belépőket is vásárolhatunk. Ezekre gyakorta sajnáljuk a pénzt, mert drágának tartjuk a belépőket. Ugyanakkor az autó lemosásáért könnyebben kifizetünk ennyit.

Ennyi pénzért a cirkusz mellett, több jó színdarabot is megnézhetünk például a kultkikötőben. Két hónapon keresztül több mint 200 eseménnyel: színházi előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal, filmvetítésekkel és családi programokkal várják a vendégeket, Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen – nyilatkozta Nagy Viktor, igazgató.

Az elefánt által lemosott Fordot egyébként a Balaton száguldó riportere használja.