A Mercedes a Stuttgarti Animációs Filmfesztiválra készítette el az alábbi videókat, melyekkel a 10. szülinapját ünneplő múzeumot népszerűsítik.

Stuttgart ad otthont a Mercedes-Benz márkának, és itt található a Daimler nemzetközi központja. A múzeum jelenlegi épülete közvetlenül a Daimler gyár stuttgarti üzemének bejárata mellett található. Az épület alaprajza a lóhere levelén alapul, amely három egymást fedő levél segítségével hozza létre a központi átrium háromszögletű terét. Az épület 2006. május 19-ére készült el és ekkor adták át a nyilvánosságnak. Korábban a múzeum egy számára kijelölt helyen volt a gyár területén belül, amelyet a főkapuval egy őrzött járat kötött össze, amellyel a látogatókat szállították.

Az épület magassága és a kettős csigavonalas belső dizájn a kiállítóterek nagyságának maximalizálását szolgálja,  az alapterület 16 500 négyzetméter. A múzeumban több mint 160 járművet tekinthetnek meg a látogatók, melyek némelyike az autógyártás hőskorából származik.

A járműveket a Mercedes-Benz Classic Center fellbachi központja tartja karban. A múzeumban a látogatóknak lehetőségük van ingyenes audiotúrákon részt venni.