Stuttgart, Németország. A város területe 207,36 km2, népsűrűsége 2 860 fő/km2, teljes népessége pedig közel 600 000 fő és itt található többek között a Porsche és a Mercedes-Benz székhelye is. De azt tudtátok-e, hogy ebben a városban van a világ talán legnagyobb autómosó komplexuma?
A Mr.Wash-ban egészen hihetetlen, de akár 400 járművet is képesek tisztává varázsolni óránként, évente pedig több mint 500 ezer boldog autótulajdonos pattan be a kosztalanított autójába a kijáratnál. A most következő videót a The Wall Street Journal készítette, és az is kiderül belőle, hogy a megalomániások Mekkájában, Amerikában még fele ekkora autómosók sincsenek.
De még véletlenül se gondoljuk azt, hogy ide csak tömött pénztárcával lehet beállni, ugyanis az alapmosás mindössze 6 euróba kerül, ami átszámítva nagyjából 1900 forint. Ha azt nézem, hogy a házunkhoz legközelebb lévő mosóban – ahol kézi tisztítás történik -, 3500 forintot kérnek el egy külső-belső takarításért, a hat euró teljesen rendben van.
Csak úgy, mint egy összeszerelő üzemen, itt is futószalagon megy a munka. Az első fázisban eltávolítják a rusztikusabb szennyeződéseket az autóról (bogarak, sárfelverődés, stb.), a második lépcsőben jön a jól ismert forgókefe és felnimosó, aztán az öblítés, szárítás, végül pedig a belső tisztítás. A gyárcsarnokokat megszégyenítő, óriási komplexum 30 millió euróból épült fel, ami 10 milliárd forintnak felel meg.