Épp ma reggel jelent meg átfogó cikkünk autólopás témában Lencsés Csaba kolléga jóvoltából. Részletes írás az autótolvajok ellen bevethető egyik új módszerről. Nem ez az első, akad még pár, ami objektív, sorra veszi az enyves kezű módszereket, illetve a lehetséges védelmi megoldásokat.
Ebben a cikkben a leginkább lopásveszélyeztetett márkákról írunk.Lakótelepek P+R parkolók: itt a legveszélyeztetettebb területekről olvashattok. Rendőrség, autóvadászok, flottakezelő: Autólopási toplisták.
Mégis, úgy tűnik, a valóság unalmas. A valóságot túl hosszú cikkek írják le, és túl sok a lelombozó tény. Izgalom kell, furfangosan egyszerű, mégis meglepően megdöbbentő talány. Mint például a pénzérmés trükk, amely itthon is hasít. 
Rég rátaláltam külföldi oldalakon, de lusta voltam lefordítani. Szerencsére megtette helyettem más, kattintásvadász oldal, így csak ide másolom a lényeget, az ordas baromságot, az instant megosztás port, amelyet elég ráengedni a Facebookra, és máris termel.
 
“Idéntől legyetek nagyon óvatosak és figyeljétek jól meg az autó ajtaját, mielőtt beülnétek az autóba és elindulnátok. Hogy miért kell figyelmesnek lenni? A tolvajok blokkolhatják a kilincset egy érmével, így az autó ajtaja nyitva maradhat.
 
Ha nem ellenőrzitek az autó kilincsét kockáztathatjátok, hogy feltörik, vagy ellopják azt. Beszállás előtt mind a négy ajtót ellenőrizd. A tolvajok sok esetben a kilincs külső része alá teszik az érméket, így az szinte észrevéthetetlen (ez azért szép szó) marad.
 
Hihetetlenül hangzik, de a csalók által használt egyetlen érmével az autó ajtaja nyitva maradhat, még akkor is ha aktiváltad az automata zárat.
 
Hogy ne legyél a tolvajok áldozata, mindig vizsgáld meg kétszert, hogy rendesen bezártad-e az autót, és hogy nincs-e érme a kilincs alatt. Kérünk továbbitsd ezt a barátaidnak is, oszd meg a Facebookon ezt az infót.”
Szerencsére az urbanlegends.hu megint megmentette a napot, és ezt az átverést is leleplezte, vagyis megírta magyarul is a leleplezés tényét: “A Snopes cikke szerint azonban semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy a közelmúltban megszaporodtak volna az effajta gépkocsilopások.
 
A legendavadász lap mindenesetre több szakértőt is megkeresett az ügyben, akik szerint nemcsak hogy nem lehet ilyen módon blokkolni a központi zárat, de a kocsik nagy részénél nem is lehet érmét illeszteni az ajtóba.”
 
Kilincs alá rejtett pénzzel lopnak autót – el ne hidd! 3
A Thatsnonsense.com már január ötödikén megírta, hogy ez nem igaz. “Több autótípusnál is kipróbáltuk a trükköt, de egyiknél sem működött.” Az mondjuk nem rossz tanács, hogy ellenőrizzük le, valóban bezártuk-e az autót, az sosem árt.