Van valami csodálatos a régi idők autóiban, amit napjaink túltenyésztett járművei már nem tudnak visszaadni – ez a panasz persze egy soha le nem járó lemez, ami évtizedek óta tartja életben az autóipar a múltba visszatekintő ágazatait. Ezek egyike a létező klasszikus legendákra nagyban hajazó, vagy valós veteránokat átértelmező, méregdrága csúcstermékeket előállító iparág. Olyan mesterek képviselik ezt a műfajt, mint a Singer, a Revology, az Icon vagy a valóságtól jobban elrugaszkodó David Brown vagy Lyonheart.

Álombeli meseautó épült a BMW M3-ból 2 Mostantól az utóbbiak között kell emlegetnünk az orosz Bilenkint is, amely hol másutt, mint Dubajban mutatta be stílusosan Vintage névre hallgató alkotását. Az autó több veterán legenda szintéziséből született, felismerhető benne a Volvo P1800 ugyanúgy, mint a Borgward Isabella.

Ettől persze még lehetne egy ízléstelen rusnyaság, de a Bilenkin Vintage voltaképpen harmonikus, szemnek kedves valami. A szimpátia csak fokozódik, ha a lemezek mögé tekintünk: a filigrán kupé ugyanis valójában egy előző generációs BMW M3-ból készült, annak 400 lóerős motorjával, futóművével és üléseivel egyetemben.

Álombeli meseautó épült a BMW M3-ból 3 A műszerfalat átdolgozták, így pont úgy néz ki, mint a hatvanas évek soha meg nem valósuló tanulmányautói: az átlátszó plexi középkonzol és a nemes fába integrált iDrive monitor, a türkiz színvilág, kazettás magnót idéző kezelőfelület, a digitális műszerfal és a csodálatos, öreg kormánykerék varázslatos hatással van az emberre.

Az ámulatból az árcédula ráz fel: az oroszok mintegy 130 000 eurót, azaz durván 40 millió forintot kérnek el az autóért. Ebből lefaraghatsz valamennyit, ha beéred egy 300 lóerős sorhatos motorral, ami egyébként szintén nem egy rossz ötlet.

Álombeli meseautó épült a BMW M3-ból 4