Szeretnéd, ha libabőrös lenne a kezed, hátad. Nosza, tekerd fel a hangerőt és indítsd el ezt a videót! A 47-es rajtszámú Ferrari FXX K száguld Imolában. Már az elejétől szórakoztató, az olaszok pályaautózásra kitalált sportkocsijának mutatványa, de igazán 3:30-tól teszi oda magát a pilóta.

A Corsa Clienti a különösen gazdag Ferrari-rajongóknak kitalált program, ahol a gyártó segítségével versenypályán száguldhatnak járműveikkel az ügyfelek.  A programban régebbi és újabb versenyautók mellett úgynevezett laborautók is szerepelnek. A Ferrari az ügyfeleket bevonva próbál ki bizonyos dolgokat. Ilyen autó a Ferrari FXX K is.

A La Ferrarin alapuló pályaautó hibrid-hajtású, nevében a K a Forma-1-ból is ismerős KERS-re ( kinetic energy recovery system – mozgásienergia-visszanyerő rendszer) utal. A 6,2 literes V12 benzinmotorból (860 LE) és a villanymotorból (190 LE) álló hajtáslánc maximális teljesítménye 1050 lóerő, csúcsnyomatéka 900 Nm.

Mindez azonban csak az egyik része a fejlesztésnek, mert az FXX K aktív aerodinamikai elemekkel igyekszik az útra ragasztani magát. Vagyis a szárnyai mozognak. További részletek korrábi cikkünkben ITT .