Amikor bemész a nyilvános vécére, szorosan odaállsz a piszoárnál a dolgát már végző, másik pasihoz? Ugye hogy nem. Na és ha pénzt veszel ki bankomatból, szereted, ha ráállnak a nyakadra? Aligha.

Hát akkor miért örülne a kerékpáros annak, hogy nem tartod be a megfelelő oldaltávolságot?

A hasonlat persze több sebből vérzik, hiszen míg a buszon legfeljebb rád förmednek, a tárgyaláson pedig furcsán néznek rád, ha túl közel húzódsz, a bringás számára konkrétan életveszélyes lehet egy harmadik típusú találkozás, de mindenképpen elismerést érdemel a Tasmania állam közlekedésbiztonsági tanácsa által megbízott ügynökség, hogy nem véres, nem fenyegető, hanem humoros és józan ésszel csak az ostobák által fel nem fogható módon nyúlt a témához.

Ott lenn, délen egyébként elképesztő kreatív energiák teremnek. Szintén a térségből, pontosabban Új-Zélandról érkezett minden idők talán legerősebb közlekedésbiztonsági reklámfilmje. Ebben bizony semmi vicc nincs, első másodpercétől az utolsóig megrázó és felkavaró, úgy, hogy valójában semmi szörnyű nem történik benne. A filmet több olvasónk látta, mint bármi mást a vezess.hu történetében, ha neked még nem volt meg, ide kattintva pótolhatod. Defenzívebben fogsz utána vezetni, garantáljuk.

Úgy előzzél bringást, ahogy pisilsz 1