Amikor dash cam felvételekről beszélünk, rendszerint szürreális balesetekről, ellentmondásos rendőrségi intézkedésekről vagy szervizben tapasztalt visszaélésekről esik szó. Ezúttal viszont a leparkolt luxusautóban bekapcsolva felejtett (vagy tudatosan így hagyott?) kamera rögzített valami nagyon furcsát.

Először semmi rosszra nem gondolunk, hiszen mi lehetne ártatlanabb egy csecsemőjét tologató apukánál? Persze gondoljunk csak bele: talán azért sétál ő a gyerekkel, mert elveszítette a munkáját, és sem dolga, sem kilátásai nincsenek. Így már talán érthető, hogy miért ment fel benne a pumpa a negyvenmilliós verda láttán.

De az is lehet, hogy nem az apucival volt a gáz, hanem az Aston Martinnal: mondjuk rossz helyen, a közlekedést akadályozva parkolt, talán már nem először, és a kerülgetésbe belefáradt szülő így szeretett volna üzenni a tulajdonosnak.

Akárhogy is, kulccsal végigkarcolni egy autót a legnagyobb tahóságok közé tartozik. Duplán az, ha drága autóról, igényes fényezésről van szó: esetünkben az autó értékének egy tizedét, kilencezer angol fontot (négymillió forintot) tett ki a javítás. De ha ráadásul az egészet rögzíti is egy kamera, az már kifejezetten nagy ostobaságra vall: a tulajdonos feljelentése nyomán a rendőrség már körözi az elkövetőt, akit a felvétel alapján alighanem gyorsan el is fognak kapni.

Itt egy másik érdekes hír, amivel nagyon sok pénzt spórolhatsz!