Előfordul, hogy annyira megszeretünk egy tárgyat, hogy azt elkezdjük tematikusan gyűjteni. Vannak, akik filmes akciófigurákat halmoznak fel a polcon, van, aki kólásüvegek kupakjait gyűjti, én például pénzt, de nem sok sikerrel. Azonban az amerikai Rauh család egy hangyányit fentebb rakta a lécet, ők Dodge és SRT Vipereket halmoztak fel otthon.
A texasi pár 2006-ban vásárolta meg az első Vipert, amibe azonnal beleszerettek és nem bírták, hogy csak egyetlen darab árválkodjon a garázsban, így újabb és újabb viperákkal bővült a kollekció. Mostanra kijelenthetjük, hogy övék a világ legnagyobb Viper-gyűjteménye.
Mindenféle variáció megtalálható náluk a kupétól a kabrióig, még egy 2010-es SRT10 ACR-X is, amit a fanatikus család csak a magánbirtokukon szokott meghajtani, mert hivatalosan nem használható közúton. Kíváncsi lennék, milyen lehet az a telek, ahol lehetőség van kihasználni a 640 lóerős, V10-es izomautót.
Nemrég két újabb gyönyörűséggel nőtt a létszám: egy barna GTC-vel, amin fekete “erővonal” fut végig, és anyának egy lila TA 2.0 Edition (sportosabb karosszériaelemeket tartalmaz), ezüst csíkokkal. Így gyűjteményük megközelíti a 80 darabot (79).
Két egyedi példánnyal bővült a legnagyobb Viper-gyűjtemény 1
Két egyedi példánnyal bővült a legnagyobb Viper-gyűjtemény 2

Két egyedi példánnyal bővült a legnagyobb Viper-gyűjtemény

Két egyedi példánnyal bővült a legnagyobb Viper-gyűjtemény

Két egyedi példánnyal bővült a legnagyobb Viper-gyűjtemény 6
Két egyedi példánnyal bővült a legnagyobb Viper-gyűjtemény 7
Két egyedi példánnyal bővült a legnagyobb Viper-gyűjtemény 8
Fotó megosztása:
Két egyedi példánnyal bővült a legnagyobb Viper-gyűjtemény 9
A GTC különlegessége, hogy a 8000 fajta színben, 24 ezer különféle díszítéssel és csíkozással, tízféle kerékkel, tizenhat belső kialakítással és hatféle légterelő-készlettel kínálják. Igen, nem nagyon fogy a Viper, főleg azért, mert sokkal drágább a konkurenciánál, így a Dodge mindent elkövet, hogy vonzóbba tegye autóit.
A Rauh família annyira elhivatott a márka iránt, hogy a garázsuk falai is tele vannak Viperek képeivel, és a székeket is a legendás autó üléseiből készítették el. Egyébként a gyűjteményük nem merül ki ezzel a 79 darab autóval, összesen körülbelül 100 kocsi sorakozik a garázsukban, de a Viperekre a legbüszkébbek, érthető módon. 
Két egyedi példánnyal bővült a legnagyobb Viper-gyűjtemény 10