Csak egy vérbeli, könyörtelen üzletember lehet olyan elvetemült, hogy megvásárol egy 999 kilós szupersportautót, amiből történetesen összesen 20 darab készült, és egyszer sem áll ki vele a garázsból.
Eladó a ritka Lamborghini, amivel egy métert sem mentek 1
Eladó a ritka Lamborghini, amivel egy métert sem mentek 2

Eladó a ritka Lamborghini, amivel egy métert sem mentek

Eladó a ritka Lamborghini, amivel egy métert sem mentek

Eladó a ritka Lamborghini, amivel egy métert sem mentek 6
Eladó a ritka Lamborghini, amivel egy métert sem mentek 7
Eladó a ritka Lamborghini, amivel egy métert sem mentek 8
Fotó megosztása:
Eladó a ritka Lamborghini, amivel egy métert sem mentek 9
Mikor jelenlegi tulajdonosához került a képeken látható Lamborghini Sesto Elemento, az olaszok Hatodik Érzéke, durván 2 millió eurót csengetett ki érte, ami aktuális árfolyamon számolva 634 millió forintnak felel meg, most pedig tudjátok, mennyit kér érte? 3 milliót (951 millió forint), és van egy sejtésem, hogy meg is fogja kapni ezt az összeget. Nemhiába mondogatják mostanában egyre többször, hogy ritka vagy veterán sportautót vásárolni a legjobb befektetés.
Ennek az 570 lóerős bikának az ára azért is ennyire magas, mert a leszállítás óta egyetlen métert sem mentek vele, gyakorlatilag olyan, mintha most gurult volna ki a szalonból. Szóval nem lehet azt mondani, hogy fényesre van koptatva a kormány, nepper legyen a talpán, aki ebbe bele tudna kötni.
Eladó a ritka Lamborghini, amivel egy métert sem mentek 10
A Sesto Elemento mindössze 999 kilogramm, és ebben a motor és a hajtás is benne van. Alapját egy, a Forma-1-ben szokásos karbon központi utascella adja, ehhez csatlakoznak az első és hátsó segédkeretek, szintén karbonból, míg a csatlakozások, futómű-bekötési pontok alumíniumból készültek. Ugyanakkor a futómű fő részeit és a felniket is szénszálas műanyagból formázták. A kipufogóvég Pyrosicból van, amely egy speciális üveg-kerámia kompozit anyag, ez amellett, hogy igen könnyű, képes ellenállni nagyon magas hőmérsékletnek is, elviseli a 900 °C fokot is. 
Eladó a ritka Lamborghini, amivel egy métert sem mentek 11
A Gallardóból ismerős, 5,2-es, V10-es motor teljesítménye 570 lóerő, maximális nyomatéka 540 Nm. A viszkokuplungos rendszerben a hátsó tengelynél önzáró differenciálművet is beépítettek, hogy biztosítsák a maximális tapadást és gyorsítási képességet. Szóval ebben sincs hiba: a különlegesség hozza az 1200 lóerős Bugatti Veyron Super Sport sprintidejét, vagyis 2,5 másodperc alatt képes álló helyzetből elérni a 100 km/órás sebességet. 
De nézzünk néhány videót is: így telnek a Lamborghini Sesto Elemento hétköznapjai, ha olyan tulajdonosa van, aki ki is élvezi az adottságait.