Németországban már megolvadt az aszfalt, de ha így halad az időjárás, hétvégén nálunk is az útra “ragadnak” az autók, papuccsal pedig ne is próbálkozzunk átkelni ilyen helyen.
Ez vár ránk is a hétvégén, készülj Magyarország! 1
Az Időkép.hu ezt jósolja:
Szombaton marad a napos, száraz idő, így leginkább a napszemüveg viselése ajánlott vezetés közben. Az autóban mindig tartsunk magunknál folyadékot, gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járművekben! A fokozódó hőségben tompulhatnak reflexeink, vezessünk körültekintően, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Szombaton az enyhe, 13-19 fokos hajnalt követően tovább fokozódik a hőség, a legmagasabb nappali hőmérséklet már 30 és 34 fok között alakul.  A gyenge, mérsékelt légmozgás mellett sok-sok napsütésre van kilátás, amit legfeljebb a keleti és nyugati-északnyugati megyékben szűrhetnek vékony fátyolfelhők.
De semmi pánik, nyár van, előfordul ilyenkor, aki tud az menjen vízpartra, állítson fel otthon medencét, feküdjön a ventilátor alá vagy kapcsolja be klímát, esetleg a vizes borogatást tudom még ajánlani. 
Na meg a jó hideg sört, ha már nem ülünk volán mögé.
Ez vár ránk is a hétvégén, készülj Magyarország! 2

(Fotó: MTI/EPA/Christoph Schmidt)