Olyan baleset történt hétvégén a Balaton környékén, amiről garantáltan lesz véleményed. 

Három autó haladt egymás mögött, szemben busz közeledett, amikor hátulról ezerrel kezdett előzésbe egy Vin Diesel imitátor, és mázlival, de éppen befért a fékező busz elé. Erre a kamerával felszerelt autó vészfékezett, a mögötte haladó kettő pedig egymásba csúszott.
A felvételt látva sokan úgy vélik, későn, és feleslegesen fékezett a Passat sofőrje, és ezzel a reakcióval áttételesen ő a baleset okozója. Nyilván akkor teljes a kép, ha az ő véleményét is közöljük, a videó alatt ezeket a gondolatokat fűzte az esethez: “Mögöttem lévő autós betartotta a követési távolságot, ő meg tudott állni, de a csattanást hallva először azt hittem belénk jöttek, fel sem fogtam, hogy nem éreztem lökést. A harmadik autó viszont bele ment a mögöttem haladóba. Az egyiknek az eleje szarrá tört, a másik hátulja nem volt “annyira” vészes… 

Lehet itt magyarázni, hogy kellett e fékeznem, vagy nem, hogy beférjen. Egy ilyen helyzetben életek a tét! A követési távolságot be kell tartani, és akkor nincs baj! Léphetett volna ki elém egy őz, vagy dőlhetett volna ki elém egy részeg biciklis is, amiért én úgy döntök, hogy majdnem állóra fékezem az autót!!! Mögöttem úgy kell jönni, hogy meg tudjanak állni! Mögöttem amúgy úgy is jöttek, az utána haladó autó nem jött úgy! A GPS Km/h óra számlálóból ne akarja senki mp-re pontosan kiszámolni, mikor fékeztem, mert az mindig késik 1-2 mp, a valóshoz képest! Meg mindegy is! 

Mert nekem jogom van úgy döntenem, hogy fékezek vmiért, hogy elkerüljek vmi lehetséges nagyobbat! A másik meg az, hogy ha valakinek egy 60-as tempónál igy csikorog, és csúszik az autója, ott lehet a gumival is baj van! De egyébként a másik két autós is úgy érezte, hogy fékeznünk kellett, szóval fel sem merült, hogy tötyörögtünk, vagy épp, hogy minek fékeztünk című sztori!!!”