Az angol humor egyik legnagyobb képviselőjét a világon mindenki ismeri, és jókat derülnek az általa megformált béna, ügyetlen, tutyimutyi figurán, Mr. Beanen.
Bár a sorozat alapján nem nézné ki belőle az ember, de Atkinson imádja a sportautókat. Rendelkezik is a legpatinásabb brit gyártók modelljeivel, mint például a Jaguar Mk7, Aston Martin DB2  és a McLaren F1, amit 1997-ben vásárolt 640 ezer fontért (mai árfolyamon durván 270 millió forint). 
A McLarent már kétszer is összetörte, legutóbb olyan csúnyán, hogy a javítás több mint 300 millió forintnak megfelelő fontba került, ami több mint az autó egykori vételára. A színész ezután úgy döntött, hogy eladja kedvenc játékszerét, mielőtt végleg tönkre vágja azt. Ezzel a húzással pedig az évszázad egyik legjobb üzletét valósította meg, ugyanis ha hinni lehet az adásvételt bonyolító cégnek, a világ egykor leggyorsabb autója 8 millió fontért cserélt gazdát (3,4 milliárd forint) . Ez egészen pontosan 7,36 millióval több, mint amennyiért vásárolta anno.
Az előző évezredben gyártásba került McLaren F1-ből összesen 71 darab készült közúti használatra. Motorja a BMW-től származó V12-es, 636 lóerős teljesítménnyel, amivel a normál verziók is 372 km/órás tempóra képesek, azonban a fordulatszám-szabályozó kiiktatásával 391 km/órás sebességet is elértek vele 1998-ban, amivel a világ leggyorsabb utcai autója volt, egészen a Bugatti Veyron 2005-ös bemutatkozásáig. 
A két autó harcáról van ám egy gyönyörű videó is:
Az értékesítő cég azt is elárulta, hogy az autó új tulajdonosa megígérte, ugyanúgy fogja használni, mint ahogy Atkinson tette. Reméljük, azért nem pont ugyanúgy…