A huszonöt éves német pop-rappert, Crót (született Carlo Waibel) kérte fel a Mercedes-Benz, hogy népszerűsítse a négyajtós CLA modell legújabb különkiadását.


A koncertjein panda-maszkban fellépő előadó festékszórókkal, filctollakkal és ecsettel felfegyverkezve látott munkához.

Az urbánus alkotáshoz tudomásunk szerint nem készített látványtervet, az autót spontán dekorálta. “Akármerre járok, mindenhol és mindenhová rajzolok. Semmi nem úszhatja meg, még egy Mercedes sem” – nyilatkozta a fiatal zenész, akinek első videóját, a 2011-es Easy-t a mai napig 44 millióan tekintették meg a YouTube-on. A stuttgarti rapper 2013 óta működik együtt a Mercedes-Benzcel.

A négykerekű műalkotás alapját egy kizárólag Németországban kapható különkiadás, a Street Style modellverzió adta. A CLA, GLA és A-osztályokhoz kínált csomag AMG karosszéria-kiegészítőket, sportos hangolású futóművet, 18 colos keréktárcsákat és krómozott kipufogókat tartalmaz; az utastérben fűthető első ülések, szénszálas hatású burkolatok, pirossal varrott kárpitok, no meg sportkormány és AMG szőnyegek különböztetik meg a limitált változatot az alapmodelltől.

Az autó mint festővászon nem új ötlet: legendás a BMW Art Car sorozata, amely negyven évvel ezelőtt indult hódító útjára, és amelynek talán legismertebb darabja néhány éve Magyarországon járt.