Ha otthonosan mozognánk az észak-amerikai hotrod és tuning szubkultúrában, alighanem elismerően bólogatnánk Chip Foose nevének hallatán. Így viszont csak másodkézből tudjuk, hogy a szakma ikonikus nagy öregjének számít, aki ha kezébe vesz valamit, arra érdemes odafigyelni.

Foose most a Ford Mustanghoz nyúlt hozzá, ötleteit pedig a Modern Muscle Design (MMD) kivitelezte.

Az autó motorházfedelét és hátsó kerékívét légbeömlő tagolja, a B-oszlop mögötti oldalablak szintén a menetszél gyűjtésére szolgáló idomnak adta át a helyét. Az agresszív megjelenéshez méltó a belbecs: a motorteljesítményt 800 lóerőre húzták fel egy kompresszorcsomag és egy versenykipufogó segítségével, a futóművet leültették, az erőt szénszálas kardántengely viszi el a hátsó tengelyre.

800 lóerős Ford Mustangot nyerhetsz, egy feltétellel… 3 Mivel az amerikai autóipar mostanában szokatlanul jótékony hangulatában van, a legújabb módi szerint akár el is árverezhetnék az autót. Az alkotók azonban ennél is jobbat találtak ki: ezt az autót azonban el ajándékozni, pontosabban kisorsolják a Mustang-alkatrészekre szakosodott American Muscle éves kiállításán. Elvileg tehát akár neked is esélyed lehet arra, hogy megszerezd, feltéve, hogy rendelkezel állandó, bejelentett lakcímmel az Egyesült Államokban vagy Kanadában. Ha nem, ne ránk légy dühös, nekünk is vörös a fejünk a méregtől.