Minden évben a túraautó-világbajnokság egyik legjobban várt viadala a hungaroringi futam – legalábbis nekünk magyar rajongóknak mindenképp -, méghozzá a szurkolók gerjesztette tüzes hangulat, a bömbölő versenyautók és természetesen Michelisz Norbi miatt. 
Ezúttal pedig akár ingyen rekedtre üvöltheted magad a lelátón, ugyanis a 2014-es túraautó világbajnok Citroën jóvoltából kisorsolunk 10 darab páros belépőt a vasárnapi futamra.
A tavalyi 17 győzelem és két világbajnoki cím után nagy reményekkel vágott bele a Citroën Total csapat a FIA Túraautó Világbajnokság 2015-ös szezonjába.
Négy gyári C-Elysée WTCC-t láthatunk az idei versenyeken, így a Hungaroringen is, a pontokért indított küzdelemben. Nem más a négy pilóta, José María López, Yvan Muller, Sébastien Loeb és Ma Qing Hua célja, minthogy idén is elhozzák a bajnoki címet. A 2015-ös szezonban azonban a Sébastien Loeb Racing színeiben egy ötödik C-Elysée-t is láthatunk majd, melynek volánja mögött nem más ül, mint Mehdi Bennani.
José María López igazi meglepetést okozott 2014-ben, bemutatkozó évadában 10 futamgyőzelem, 17 dobogós helyezés és egy világbajnoki cím a mérlege. Muller 2014-es túraautós világbajnoki cím toronymagas esélyesének számított, azonban jött az argentin López, a fiatal, sikerre éhes pilóta és Mullernek ezúttal be kellett érnie 4 futamgyőzelemmel és az összesítésben egy ezüstéremmel.
Hétvégén WTCC a Hungaroringen: akarsz ingyen menni? 3
Sébastien Loeb rali-világbajnokságban felállított rekordjait – 905 szakaszgyőzelem, 78 futamgyőzelem, 116 dobogós helyezés és összesen 1625 világbajnoki pont – nagy valószínűséggel még akkor sem fogják megdönteni, ha még ötven év múlva is lesz termelő kőolajmező a Földön, a kilenc világbajnoki címről már nem is beszélve. Tavaly, első WTCC-s szezonjában 2 futamgyőzelmet, 8 dobogós helyezést és az összetett 3. helyét sikerült megszereznie.
A Citroën részéről tökéletesen érthető döntés, hogy a legnagyobb ázsiai piacon amúgy is húzómodell C-Elysée WTCC-s szereplésének fényét egy kínai versenyzővel támogatja. Az 1987 karácsonyán Sanghajban született, rendkívül tehetséges, és a tavalyi sporttörténelmi tettét követően (az első kínai pilóta aki győzelmet aratott egy FIA világbajnoki futamon) hazájában, ha lehet még népszerűbb Ma Qing Hua olyannyira rászolgált a belé fektetett bizalomra, hogy idén teljes évadra szóló menetjegyet kapott az Elysée Expresszre. 

Nyereményjáték

Egyetlen kérdésre kell helyesen válaszolnod, hogy tiéd legyen a 10 darab páros belépő egyike a vasárnapi (2015-05-03) futamra:

Hány literes motor hajtja a Citroën C-Elysée WTCC versenyautókat?
a.- 2,0 literes
b.- 1,8 literes 
c.- 1,6 literes 

A válaszokat erre az e-mail címre várjuk, 2015.04.29 23:59-ig: vezess.hu@gmail.com

A levél tárgya: WTCC 2015
Sorsolás: 2015.04.30 (csütörtök)

Az e-mailben  a neveteket is küldjétek el!


A nyerteseket a sorsolás napján e-mailben értesítjük, szóval olyan címről küldj nekünk megfejtést, amit rendszeresen használsz. A megnyert belépőket digitális formában küldjük a játékos e-mail címére, amit kinyomtatva kell majd magaddal vinni a helyszínre, nem lesz elég felmutatni okostelefon képernyőjén!

A részletes játékszabályokat ITT találod!