Az élet nagy mókamester, akinek pedig akad mit aprítani a tejbe, az egészen magas szintre tudja emelni a humort. Itt van például a képeken látható nagymama korú hölgy, aki egy Porsche 918 Spyder volánja mögött keltett feltűnést Floridában. Nem mintha a 887 lóerős szupersportautó nem lenne elég feltűnő…
A nagymama, aki járókeret helyett Porschéval tolja 1
A Porsche 918 teljes gázon 887 lóerőt présel ki két villanymotorjából és V8-as szívómotorjából, a rendszernyomaték az aktuális sebességfokozattól függően 917-1280 Nm. A mindössze 1,17 méter magas sportkocsi 2,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, kétszázon 7,7 mp alatt van fenn, végsebessége 345 km/óra. 
A nagymama, aki járókeret helyett Porschéval tolja 2
A nagymama, aki járókeret helyett Porschéval tolja 3

A nagymama, aki járókeret helyett Porschéval tolja

A nagymama, aki járókeret helyett Porschéval tolja

A nagymama, aki járókeret helyett Porschéval tolja 8
A nagymama, aki járókeret helyett Porschéval tolja 9
A nagymama, aki járókeret helyett Porschéval tolja 10
A nagymama, aki járókeret helyett Porschéval tolja 11
Fotó megosztása:
A nagymama, aki járókeret helyett Porschéval tolja 12
Hajtáslánca öt különböző üzemben működtethető, a hétköznapitól a sportoson át az időmérőig – utóbbinál az utolsó elektront is kipréseli az akkumulátorokból a vezérlés, nehogy akár egy századmásodpercet is veszítsen az autó. Ezt az üzemmódot alighanem a Nürburgringre optimalizálták a fejlesztők.
A nagymama, aki járókeret helyett Porschéval tolja 13
Tisztán elektromos üzemben is képes egyébként közlekedni a 918; ilyenkor legfeljebb 150 km/órával – vagy ha visszafogjuk magunkat, akár 31 kilométeren át – képes haladni. Fordulékonyságát hátsókerék-kormányzás javítja, az átlagos üzemanyag-fogyasztás 3,0-3,3 liter száz kilométeren. 
Egyedüli magyar újságíróként Szörényi András kollégánknak sikerült beülnie a pokoli Spyderbe, élményeit IDE kattintva olvashatod.