Régóta várjuk már, hogy a Forma-1 és az autótörténelem legendás alakjának életét filmvászonra vigyék, és végre megtörténik: 2016-ban mutatják be a mozik Enzo Ferrari munkásságának megfilmesített változatát. A főszerepet a két Oscar-szobrocskával rendelkező Robert de Niro kapta, aki már 71. életévét tapossa. A hitelességhez kétség sem férhet.
“Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagyszerű ember bőrébe bújhatok, egy olyan férfiéba, aki forradalmasította az autózást. Ráadásul olyan időszakban tette mindezt, amelyben a fasizmus demokráciává vált, a háborút pedig gazdasági jólét követte.” – nyilatkozta de Niro az Il Messaggero újságírójának. 
“A jeleneteket nagyrészt Olaszországban rögzítik, eredeti helyszíneken, és ez a projekt most mindennél fontosabb számomra. A történet kreativitáson és bátorságon alapul, és minden korosztályt lázba fog hozni világszerte.”
A film producere, Gianni Bozzacchi a következőket mondta: “A film címe egyszerű és félreérhetetlen lesz, Ferrari. A siker garantált, 2016-ban kerülhet a mozivásznakra.”
Bozzacchi Clint Eastwoodot szeretné rendezőnek, aki azt mondta, mielőtt rábólint a felkérésre, látnia kell a forgatókönyvet. 
A történet a világháborút követő időszaktól indul és egészen a nyolcvanas évekig kalauzolja el a nézőket. A készítők meg akarják jeleníteni Ferrari életének napos és árnyékos oldalát, beleértve fia, Dino halálát is. A forgatás hamarosan kezdetét veszi.
Robert de Niro fogja játszani Enzo Ferrarit 1