Nem vehetik el a jogsimat, hiszen nincs! – ez a szakállas vicc már poénnak sem szimpatikus, valóságnak pedig még durvább. Előfordul persze olyan, hogy valaki tizenéves korában, a jogosítvány megszerzése előtt itt-ott, eldugott útszakaszokon kipróbálja szülei kocsiját, de egészen más, ha felnőtt emberek életvitelszerűen autóznak engedély nélkül.
A brit IAM közlekedéskutató intézet lekérte a hatóságoktól Anglia húsz legtöbb büntetőpontot összegyűjtött autósának a listáját. Az élen egy átlagos, öntudatos autós áll, aki öt alkalommal megtagadta az autót vezető személy azonosítását, így gyűjtött össze 45 pontot. Igazából a második helyezett a félelmetes: egy vidéki férfit tizenkét alkalommal bírságoltak meg, hatszor azért, mert városban gyorsan hajtott, hatszor pedig azért, mert kötelező felelősségbiztosítás nélkül vezette járművét. Mint később kiderült, ez még semmi nem volt, hiszen a tulajdonosnak sem ideiglenes, sem korlátozott, sem bevont, egyáltalán semmilyen jogosítványa nem volt. 
Hozzá hasonlóan még ketten vezettek úgy, hogy soha nem szereztek vezetői engedélyt, további nyolc autós pedig lejárt jogsival követte el a kihágásokat.
A top 20-as listán egyébként hat hölgy is szerepel, ők jellemzően gyorshajtás, illetve a sofőr azonosításának megtagadása miatt kaptak büntetést, de köztük is akadt, aki elmulasztott kötelezőt kötni járművére.
Angliában bevonják az ember jogosítványát, amennyiben 3 éven belül legalább 12 büntetőpontot gyűjt össze. Mivel alapesetben a pontok 48 hónap után törlődnek (kivéve halálos baleset okozása, illetve ittas vezetés esetén – ekkor 11 évig maradnak a rendszerben a pontok), a listán szereplő autósok (45-28 pont) mindegyikétől elvették a jogosítványt – már akitől lehetett.