Az Egyesült Államok keleti partján elég cudar idő tombol néhány napja, tízmilliók készültek aggódva a hatalmas hóviharra. 
Az erős szél/durva havazás kombinációját próbálja magyarázni az egyik tévécsatorna tudósítója, amikor egy hótoló lazán begurul a háttérbe, és egészen egyedi módszerrel mutat középső ujjat a viharnak.
Milliók készültek aggódva a hóviharra az Egyesült Államok keleti partvidékén, de az kedd reggelig enyhébbnek bizonyult a vártnál: messze nem minden idők egyik legnagyobb havazása volt, mint ahogy azt az előtte való napokban beharangozták az előrejelzések alapján.
A meteorológusok először azt mondták, hogy a hóvihar közel egy méter vastag hótakarót és hurrikánerejű szeleket is hozhat, de kedd reggelre szelídítettek a számokon, megjegyezve, hogy New Englandben lesz a legrosszabb, de még ott sem annyira, mint várták.
    
Az országos meteorológiai szolgálat (NWS) hétvégi előrejelzése szerint Boston, a Rhode Island-i Providence és a connecticuti Hartford kaphatja majd a legtöbb havat, fél méternél többet, New York mintegy fél métert, Philadelphia városa és New Jersey középső része pedig mindössze 15 centiméternyit.
    
A legfrissebb jelentések szerint eddig már 30 centiméternél több hó hullott Connecticutban és Massachusettsben, míg a New York-i Central Parkban csupán 15 centiméter.
    
Az északkeleti országrészben először több mint 7700 repülőjárat törlését jelentették be, azzal, hogy sok közülük nem is fog felszállni szerdáig. Később ez a szám 4500-ra módosult. New Yorkban, Bostonban, New Jerseyben nem járnak a vonatok és a buszok.
    
Az autóforgalom gyér, a lakosság zöme engedelmeskedett a felhívásnak, hogy ne kelljen útra. Az iskolák zárva voltak, egymillió tanuló örvendhetett ennek. Az üzletek hamarabb zártak, a kormányhivatalok pedig ki sem nyitottak. A zsúfolt szupermarketekben élelmiszert felvásárlók tolongtak a még megmaradt árukért.
Gratulálunk, így kell rettegésben tartani az állampolgárokat!
Élő adásban pörgette meg a gépet a hótoló 1