A magyar gyerekeknél december elején letudja a vizitet Mikulás, de a jó öreg az angolszász kultúrkörben fut még egy kört, és átvállalja a Jézuskától a karácsonyi fuvart. Nem véletlen, hogy ilyenkor minden évben újra és újra felbukkan a világhálón a dragster-építéssel foglalkozó svéd családi műhely, a Lindberg Bros ördögi tákolmánya.
Mesebeli szánjukat rénszarvasok helyett lovak repítik, jó hatszázan: ekkora teljesítmény fér ki a meztelen valójában közszemlére tett Chevy big block V8-as főtengelyén. A váltó automata, kerekek helyett viszont hómobil-lánctalpak viszik át a nyomatékot a felületre. 
Elöl siklótalpak kanyarítják irányba az öreg Volvo Duett alvázra épülő, megjelenésében annál is messzebbre visszanyúló járművet. 
A Snow Monster névre keresztelt, félelmetes szánszörny már lépéstempóban is képes keresztbe állni, amint arról a mellékelt videó tanúskodik, de mire is számítsunk egy olyan csapattól, akik megépítették a világ hivatalosan is leggyorsabb funny car dragsterét (432,69 km/óra, álló helyzetből 5,426 másodperc alatt!), akik sorban második éve nyerik meg az Európa-bajnokságot, és 3500 lóerős autójuk 0,83 másodperc (!!!) alatt gyorsul 100 km/órára!
Ezen a videón egyébként mindössze 424,1 km/órával haladtak át a célvonalon, a reumás csigák…
Szerinted hogy néz ki belülről Mikulás XXI. századi szánja? Íme a cockpit, amit eddig titkoltak előlünk – kattints a képre a teljes nézetért!

Mikulás V8-as szánja 1