VI. Fülöp az idén vette át a királyi feladatokat elődjétől, János Károlytól, ennek a tiszteletére pedig a helyi autóipari vállalat megajándékozta egy autóval, ami mindig is közel állt VI. Fülöp szívéhez. Ne valami méregdrága luxusautót képzeljetek el, a király első autóját újították fel, ami nem más, mint egy 1986-os SEAT Ibiza.
A gyönyörű aranyszínű fényezésen kívül, számos extrával volt felszerelve az autó, amit 18. születésnapjára kapott a jelenlegi spanyol király. Mivel VI. Fülöp még hétköznapi mércével mérve is elég magas, nemhogy királyival, így az üléseket külön rá szabták, hogy kényelmesek legyenek. A négyhengeres, 1,5 literes motort benzinbefecskendező táplálja, az utasok kényelméről légkondicionáló gondoskodik. Ezeket az extrákat földi halandók csak két évvel később, az 1988-as évtől tudták megvásárolni.
Az arany színű Ibiza számlálója 152 000 futott kilométert mutat, a felújítással nemrég végzett a gyári veteránműhely. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy 16 éve nem indították be az autót, így az üzemanyag-rendszer tisztítása volt a legkeményebb dió, egyébként a használat során keletkezett kisebb-nagyobb hibákat orvosolták, és újrafényezték a karosszériát. 
VI. Fülöp azonban nem lehet maximálisan boldog, hiszen kipróbálhatja, ha akarja, de a királyi SEAT Ibiza a 250 darabos gyári gyűjtemény része marad.