Az autó és a matrica azóta elválaszthatatlan egymástól (szó szerint), amióta az utóbbit feltalálták. Legyen szó funkcionális tájékoztatásról, vicces feliratokról, grafikákról vagy képekről, az emberek egy része szereti felcímkézni az autóját.


Ezen magamutogatók számára is új távlatokat nyit, de igazából bárki számára érdekes lehet az az ötlet, amivel a Škoda az új Fabia kapcsán előrukkolt: a márka cseh webshopjában megrendelhető fotómatrica a műszerfal sík felületére ragasztható fel.
És hogy mi lehet a matricán? Amit kedvünk tart: van egy sor előre gyártott minta, de a legjobb, hogy saját fotót is feltölthetünk. Nincs is jobb ajándék fabiás nagyszülőknek egy unokás-családos képnél, de szeretteink kedvenc focistáját, kutyáját, macskáját is legyártathatjuk öntapadósban – és igen, ha nagyon eredetiek akarunk lenni, akár egy “kuka utas, vésd az észbe…” típusú, klasszikus bölcseletet is megfogalmazhatunk, kedvenc betűtípusunkban.
A szolgáltatás két további, hallatlan előnnyel rendelkezik. Az egyik, hogy olcsó: mindössze 480 cseh korona (5400 Ft), a másik, hogy amilyen könnyen felhelyezhető, olyan könnyen le is szedhető, így jövőre is elsüthetjük ugyanezt a poént – vagy ha néhány év múlva használtan vennénk Fabiát, nem kell mások porontyait, pintyeit, pudlijait bámulnunk.
Forradalmi tuningötlet a Škodától 3