Kerényi Virág divattervező és a Peugeot együttműködéséből született új ruhakollekció. A 40 darabos kollekció 20 ruhamodellből, 6 táskából, 6 övből, 4 nyakláncból és 4 karkötőből áll.
Az egyedi gyártású különleges megmunkálással készült darabok két hónap alatt készültek el. A kollekció formavilága mellett az anyaghasználatban is markánsan visszaköszön az autós inspiráció: a tervező fém, neoprén és nem kifejezetten ruházati felhasználásra szánt bőr anyagokat is felhasznált. A rendhagyó anyagok különleges megmunkálást igényelnek, ezért egy-egy darab szokatlanul sok munkafázison keresztül érte el végső formáját.
“A Peugeot szerintem éppúgy része a francia kultúrának, mint a baguette, a kávézók, vagy a sajtok, ezért is volt izgalmas feladat olyan ruhákat tervezni, amelyek jól tükrözik mindazt, amit a francia életvitelről, divatról gondolunk. Peugeot-tulajdonosnak lenni egyfajta életérzéssel jár, ezért szerettem volna olyan ruhákat tervezni, amelyek viselése képes ugyan ezt az érzést nyújtani, mint a 308-as modellben található megoldások.” – mondta Kerényi Virág az együttműködéssel kapcsolatban.
Így csábítja el egy oroszlán a nőket 3
A ruhák mintapéldányai november 30-án a Millenáris Parkban megrendezett művészeti és dizájn vásáron mutatják be a nagyközönségnek.