Melissa Smith második hónapja nézte minden reggel, ahogy egy terhes nő és kisiskolás korú fia megjelenik a helyi benzinkútnál, és egy Kérem, segítsenek! feliratú táblával pénzt kéreget az autósoktól. Hétvégenként a nő párja is csatlakozott hozzájuk. 

“Sokan adtak nekik, percenként legalább egy valaki” – mondta a San Diegóban élő nő, aki egy nap különös felfedezést tett: a fiatal pár egyszer csak kézen fogta a kisfiút, odasétáltak egy Mercedeshez, beszálltak és elhajtottak. 
Melissa utánuk eredt, és lefotózta, ahogy az autóban kacagtak, és az aznap begyűjtött pénzt számolták. A kisfiú a két első ülés között állt, egyikük sem volt bekötve. 
A trió átköltözött egy új gyorsétterem mellé, a Mercedest lerakták, és az anyuka kisfiával elfoglalta helyét az új placcon. Amikor észrevették, hogy Melissa fotózza őket, kiabálni kezdtek, de nem tágítottak. 
Lefilmezték a Mercedes-tulaj kéregetőt 3
Egy helyi televíziós csatorna ellenőrizte a Mercedes rendszámát; az autó üzemben tartója egy igen drága lakópark címén volt bejelentve, ám a szomszédok csak annyit tudtak róluk, hogy a közelmúltban elköltöztek. 
A rendőrséghez nem érkezett másik bejelentés a csalókról, ezért egyelőre nem indítottak nyomozást.
Az eset nem egyedi – és nyilván Magyarországon is számos hasonló történetről tudnának beszámolni olvasóink. Alig egy hónapja Oklahoma Cityben (Oklahoma, USA) videóra vették, amint egy idős, magát özvegynek kiadó, állítólag élelmiszerre gyűjtő asszony egy vadonatúj autóban ülve számolta a napi bevételét.
A hazugság csúnya dolog, de őszinteségre sem kell mindenáron törekedni – legyen intő példa a következő apróhirdetés:
Lefilmezték a Mercedes-tulaj kéregetőt 4