“Nézz az oroszlán szemébe!” címmel készített alkotást a különleges technikával dolgozó, homok- és festékanimációiról ismert Quartzbox formáció. Az egyedülálló projekt a Peugeot kérésére készült, célja pedig a 2014-es Év Autója, a 308 SW művészi újraértelmezése.
Nem csak a francia kultúrára fogékony közönség számára igazi csemege Cakó Dániel (quartz animator) és Hidvégi Áron (paint animator) alkotása, élvezet nézni, ahogy a két művész dolgozik, amit akár élőben is megtekinthetünk a One More Caféban (Budapest) november 6-án, 7-én és 8-án este. A kávézó feletti tűzfalra vetítve folyamatosan látható lesz az alkotás.
“Megtisztelve érezzük magunkat, hogy a világhírű francia cég minket kért fel egy műalkotás létrehozására. Az Év Autója díj óriási elismerés, hiszen tudjuk mekkora a verseny az autóiparban. Nagyon nagyra tartjuk az alkotók mérnöki, és – a saját szakmánk miatt – esztétikai  teljesítményét. A sikert szerintem elsősorban annak köszönheti a márka, hogy megfelelően ötvözte a technológiát és az esztétikumot. A Quartzbox projektben ehhez nagyon hasonlóan, az általunk kitalált, egyedi szerkezet segítségével valósítjuk meg elképzeléseinket” – nyilatkozta Hidvégi Áron.
“Az autó meglepő újításaival, dizájnjával és átgondolt kialakításával szerintem nem csak minket, de minden dizájnra fogékony embert megihlethet” – mondta el Cakó Dániel Medárd.