Régen volt már példa ilyen mértékű üzemanyagár-csökkenésre, mint ami a héten történt: összesen 18 forinttal csökkent a benzin, 11-gyel pedig a gázolaj ára. 
Vannak, akik szerint ez még mindig jelentéktelen összeg, hiszen minimális pénzt tudunk megspórolni egy tank benzinen, de ha rendre bosszankodunk a pár forintos áremeléseken, miért ne örülhetnénk az egy hónapja tartó árcsökkenésnek? Csak bele kell gondolni, mire is elég az a 720 forint (gázolaj esetében 440 Ft), amit egy átlagos, 40 literes tankoláson nyerünk péntektől  – egészen addig, míg egy jól irányzott tollvonással újra árat nem emelnek.
 
A 720 forintnyi spórolás nekem bőven elég arra például, hogy hétvégén meg tudjam látogatni a nagyit (Toyota Corolla, 1,6-os benzines, 7 l/100 km), vagy a szombat esti sörözésnél két korsóval többet küldjek le (440 forint esetén 1 korsó plusz borravaló). Ha ez nem számít, akkor mi?
 
És az teljesen mindegy, hogy ezt a 40 litert ezresével csurgatjuk bele az autóba, vagy egyszerre; a megspórolt pénz ugyanannyi lesz, csak lassabban jön össze. Viszont ha közben megemelik az árat, akkor persze buktuk a plusz két sört.

Jól látjátok, ez nem Pohotoshop, a benzin literje 384, a gázolajé 385 forint a tiszavasvári kúton.

Eközben egy szabolcsi kisvárosban, Tiszavasváriban megtaláltuk azt a kutat, ami talán a legolcsóbb az országban, de az is lehet, hogy itt kapjuk a legtöbb üzemanyagot a pénzünkért. Mai állás szerint a benzin literje 384, a gázolajé pedig 385 forint.

Tudsz ennél olcsóbbat? Küldj képet róla! Ha bizonyíthatóan a képeden látható kút a legolcsóbb, a Vezess.hu csapata meghív két doboz sörre! :)

Itt hozzá tudsz szólni, és a képet is egyszerűbb elküldeni.