A hét év körüli kislány jókedvűen bringázott a lakókocsiparkban, mikor az egyik kanyarban óriási meglepetés érte. Rossz belegondolni, mi történt volna, ha nincs rajta a sisak. 
A felvétel nem csak azt bizonyítja, hogy sisak nélkül biciklizni veszélyes, hanem azt is, hogy mennyire hasznos a fedélzeti kamera. Talán ha nincs felvétel az esetről a kislány bármit mondhatott volna, a szülei úgyis neki hisznek. Bár volt néhány szemtanú, aki láthatta, hogy nem az autós volt a hibás. 
“Ha nincs rajtam sisak, megbüntet a rendőr?”

Bukósisak viselése csupán egyetlen esetben kötelező hazánkban: ha lakott területen kívül 40 km/óra feletti sebességgel haladsz. (A megengedett maximális sebesség ebben az esetben 50 km/h, de csak akkor, ha utast nem szállítasz.) A bukósisak használata tehát az esetek többségében nem kötelező, de javasolt, főleg kisgyerekeknek és sportoláshoz.
Tudtad?
Dánia városaiban, ahol arányaiban az egyik legmagasabb a kerékpározók száma a világon, a napi közlekedéshez szinte alig hordanak sisakot az emberek – ugyanakkor itt történik arányaiban a legkevesebb kerékpáros baleset és haláleset. Minél magasabb a kerékpárral közlekedők száma egy városban, annál biztonságosabbá válik a kerékpáros közlekedés – ez egy brit tanulmány konklúziója. forrás: Magyar Kerékpárosklub
Igényes internet-fogyasztónak érzed magad? Akkor ezt mindenképpen látnod kell, olyat mutatunk, amit csak nagyon kevesek tudnak. Kattints a képre!

Megmentette a kislány életét a sisak 1