Láttunk már ennél elegánsabb, jobban kivitelezett átverést is, már csak ezért az olcsó trükkért megérdemelte a srác, hogy kapjon a hátába egy kis meglepetést. És még ők voltak felháborodva, ugyan már…
Mit tanultunk ma? Ne kötekedj a Lamborghini-tulajjal, mert előveszi a farzsebből a sokkolót, és gondolkodás nélkül megcsapat vagy 500 ezer volttal. Aztán remeghetsz a fűben, mint egy mérgezett légy, aki túl sok Chemotoxot szippantott.

Az elektromos sokkoló

Az eszköz kis feszültségű – általában 9-18 voltos – áramforrással működtetve, nagyfeszültséget hoz létre, mely jellemzően 100 és 750 ezer volt között van. Ezek természetesen irdatlan nagy számok, de vajon mit jelent ez a mennyiség? 

Magyarországon a vasúti üzemben használatos magasfeszültség 25 000 volt, mely képes halálra égetni egy embert. Hogyan lehetséges, hogy az elektromos sokkoló ezen hatalmas feszültségek ellenére nem okoz halálos sérülést, sőt egyáltalán nem okoz sérülést? A hangsúly a teljesítményen van, mely ideális esetben, eltekintve a veszteségektől, állandó (P=I*U). 

Tehát, abban az esetben, hogyha 9-18 volt körüli feszültséget feltranszformálunk 100.000 Voltra vagy magasabb feszültségre, az áramerősség ezzel együtt csökken, tehát gyakorlatilag ekkora feszültség mellett minimális marad, így halált nem okozhat. Működésének sikere abban rejlik, hogy ez az igen magas feszültség az ember testébe vezetve, egy adott ponton eszméletlenül nagy fájdalmat okoz. Ez a fájdalom elég arra, hogy az ember képtelen legyen védekezni, valamint elveszítse az uralmát saját teste felett. – forrás

Ne hagyd ki a francia örömautóról készült anyagunkat se. Megszépíti a napod! 

Ne szórakozz a Lambo-tulajjal, mert jön a sokkoló 1
Ne szórakozz a Lambo-tulajjal, mert jön a sokkoló 2

Ne szórakozz a Lambo-tulajjal, mert jön a sokkoló

Ne szórakozz a Lambo-tulajjal, mert jön a sokkoló

Ne szórakozz a Lambo-tulajjal, mert jön a sokkoló 5
Ne szórakozz a Lambo-tulajjal, mert jön a sokkoló 6
Fotó megosztása:
Ne szórakozz a Lambo-tulajjal, mert jön a sokkoló 7