Van abban valami félelmetes ahogy a kutyák agyara leplezetlenül kivillan a pofájuk alól, de mégis mosolyogva nézi végig mindenki ezeket a videókat, te is úgy fogod! 
De vajon négylábú barátaink miért szeretik a szélbe tartani a fejüket? 
1.- A kitartó vizsla
2.- Ennyi kutya nem tévedhet, biztos van ebben valami jó
3.- Oldalkocsiban is szép az élet, és főleg kényelmes
4.- Gyönyörű hófödte táj, de nem hiszem el, hogy a motoros nem fázik ebben a szerelésben
5.- Úgy tűnik, a bringa csomagtartója is megfelelő, bár a szél így tuti nem kap bele az arcukba
A fentebb feltett kérdésre talán a kutyák orra adhatja a választ. Az ebek egyik legfigyelemreméltóbb sajátsága a szaglásuk. Minden kutya ösztönösen szagmintát vesz, amiről csak lehet, legyen az ember, egy másik kutya, vagy akár egy hely. A kutyák orra töméntelen információt képes felfogni, szaglógumója negyvenszer nagyobb, és körülbelül milliószor érzékenyebb az emberénél. Egyes kutyafajták, például a vérebek orra akár 100 milliószor is érzékenyebb lehet az emberinél.
Agyukban 125-220 millió idegsejt végzi a szaglószervi ingerek feldolgozását. A kutyák orrának érzékenysége a szaglóhám megnövekedett felületének, illetve a fejlett agyi feldolgozásnak köszönhető. Egy átlagos kutyánál ennek a felületnek a nagysága 130 cm2, míg az embereknél csak 3 cm2. Így joggal gondolhatjuk azt, hogy azért szeretnek kihajolni az autóból, mert olyan új szagokat éreznek menet közben, amit mi nem is sejtünk.