Az autógyár történetében most először fordul elő, hogy egy Fordnak nemcsak a látványát, hangját vagy illatát, hanem az ízét is élvezhetjük: az amerikai autógyártó társult a floridai (USA) FG Restaurant Group vállalattal, ami ennek alapján nekilátott egy Ford Garázs étteremlánc beindításának.
Harapj bele a Fordba! 1
A koncepció az 1920-as évek stílusában megépített, hamburgereket és kézműves söröket árusító éttermek és bárok stílusára épít, amelyek egyik jellegzetes dekorációs eleme a bárpult fölé függesztett, autentikus T-Modell lesz. Az első étterem 2012-ben nyílt Fort Myersben (Florida), de azóta már Estero és Cape Coral városkákban is nyitva áll az éhes Ford-rajongók számára.
Harapj bele a Fordba! 2
Az autógyárnak jelenleg mintegy 400 licensz-szerződése él, amelyek alapján többek közt Mustang-illatszerek, villanymotoros Mustang és F-150 kisautók, valamint Ford márkajelzésű divatcikkek készülnek. Nens elmondta, hogy az előkészületek során a Ford egyéb, más márkákhoz kötődő éttermeket is tanulmányozott, emellett pedig gondosan tesztelték a Ford Garázs menüjét. – nyilatkozott John Nens, a Ford márkalicenszekért felelős igazgatója.
“A nagy márkák mind az öt érzékre hatnak.” ? véli Nens. “Ebből az ötből mi eddig csak négyet tudtunk felmutatni – most viszont végre az ötödik is felkerült a listánkra!”
Harapj bele a Fordba! 3
A partneri kapcsolat keretében az étteremlánc Floridában kezdi a terjeszkedést, emellett pedig Michigan állam délkeleti részén, ahol már eddig is erős volt a Ford presztízse. Az első étterem helyválasztása már csak azért is szerencsésnek számít, mert Fort Myers volt a vállalat alapítója, Henry Ford kedvenc nyaralóhelye, ahová számtalan alkalommal utazott el barátai, Thomas Edison és Harvey Firestone társaságában. A Ford múltja előtti tisztelgésként az étteremlánc minden, nyugdíjba vonult Ford-alkalmazott számára kedvezményes árakat kínál.