Hacsak nem valami ügyes marketingfogás a Volkswagentől, akkor úgy gondolom, nagyon rossz ötlet volt ezzel a kisautóval nekivágni a szafarinak, hiszen nem kimondottan terepjáró. A helyzetet pedig még egy 6 tonnás elefánt is súlyosbította. 
Elefánt hágta meg a Volkswagent 1
A képeket a Pilanesburg Nemzeti Parkban (Dél-Afrika) készítette a fiatal túravezető Armand Grobler, aki szerint rosszabb is történhetett volna, ugyanis a hatalmas testű állatoknak most van a párzási időszaka, és ilyenkor az elefántbikákban tombol a tesztoszteron, így a békés óriások őrjöngő vadállattá válhatnak. 
Elefánt hágta meg a Volkswagent 2
De hála az égnek, a világ legnagyobb szárazföldi emlőse nem párosodni akart a Volkswagennel, csupán viszketésén próbált enyhíteni, amit általában ágak segítségével abszolvál, vagy ami éppen a közelben van, esetünkben ez egy autó volt. 
Elefánt hágta meg a Volkswagent 3
Elefánt hágta meg a Volkswagent 4
Az állat hatalmas súlyát nem bírta el a Polo, az ablakok kivétel nélkül betörtek, az abroncsok kidurrantak és a kaszni is több helyen behorpadt. A járműben ülő fiatal pár szerencsére sérülések nélkül megúszta a találkát, de tuti, hogy egy életre nem felejtik el.