A brit székhelyű McLaren autóvállalat egyik dolgozója súlyos sérüléseket szenvedett pénteken – Wokingtól mintegy 50 kilométerre -, mikor a központ felé tartott a McLaren 650S Spider típusú sportautóval.
Oszlop szúrta át a sofőr mellkasát 1
Az A285-ös úton haladt a sofőr, mikor hirtelen elvesztette a kontrollt a 650 lóerős autó felett, és borulás közben egy út széli faoszlop átszúrta a mellkasát. Jelenleg kórházban ápolják a férfit, de a hírek szerint az életveszélyt már a mentőhelikopterben el tudták hárítani az orvosok, állapota stabil. 
“Szorítunk kollégánkért és barátunkért, akinek a nevét nem áruljuk el, de gyors felépülést kívánunk neki!” – olvasható a McLaren hivatalos Twitter-oldalán.
A brit autóvállalat szóvivője nyilatkozatában többek között elmondta, hogy csak kevés gyári alkalmazottnak engedélyezik autóik vezetését. A balesettel kapcsolatban a rendőrség mellett a gyártó is belső vizsgálatot indított.  
A 650S 3,8 literes V8-as turbómotorja 650 lóerőt és 678 Nm nyomatékot mozgósít, ami négyféle menetprogram (téli, normál, sport, versenypálya) szerint meghatározott mértékben és módon juthat az aszfaltra. A lassításáról alapkivitelben karbon-kerámia fékrendszer gondoskodik; 200 km/óráról 123 méteren, százról 30,5-ön áll meg az autó – nem tudni azonban, hogy ezekben a félelmetesen jó adatokban a hátsó fékszárny is közreműködik-e. 
Oszlop szúrta át a sofőr mellkasát 2
Álló helyzetből három másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, 300 km/óráig 25,4 másodpercig tart a sprint, a száguldásnak csak 333 km/óránál van vége. Nulláról kétszázig fél másodpercet ver a 12C-re az új modell, a legendás F1 pedig kerek egy másodperccel marad el mögötte. További részletek…