A hollywoodi filmstúdiók manapság egyre többször nyúlnak vissza a jól bevált receptekhez, és leporolva újra feldolgoznak egy-egy régi filmet, vagy elkészítik a nagy klasszikusok előzményeit. Remek példa erre a “A majmok bolygója” széria, aminek első részét 1968-ban mutatták be, és idén ismét új rész érkezik.
Az egyik előzetes azt mutatja be, hogyan pusztítja az emberiséget a titokzatos vírus, és az egyik képkockán feltűnik egy lángoló magyar rendőrautó is. 

A hazai rendőrautó állomány-rendkívül színes, de ez nem túl meglepő. Viszont az, hogy a háromajtós Fiat Pandától a Land Rover Defenderen, furcsa felfestésű Opel Vectrán át a tolólapos Krazig ennyire széles a választék, azt azért álmunkban sem gondoltuk volna. Ide kattintva megnyílik a magyar rendőrautók tárháza! 
“A majmok bolygója – Forradalom” tíz évvel az első, szuperintelligens emberszabásúak megjelenése után játszódik. Övék a világ, és a Caesar nevű majom a vezetőjük. Az emberiség azonban nem pusztult ki teljesen, a túlélők átmeneti békét kötöttek az uralkodó fajjal. Ám a természetes kiválasztódás nem bírja a kompromisszumokat. A béke átmeneti, előbb-utóbb ki fog törni a háború, amely vagy az embereket vagy a majmokat örökre elsöpri a föld színéről.