Földes Attila kolléga találta ezt a remek táblát. Gyönyörű példa arra a hivatali/hatósági fantáziátlanságra, begyöpösödöttségre és korlátoltságra, ami oly csodálatosan keseríti meg az ex-KGST országok lakóinak életét, ha hagyják. Számszerűsített sebességkorlátozás biciklire, KRESZ-táblával, egy kedves VIGYÁZZ – PUHATESTŰEK! vagy valami ilyesmi helyett, az kell a buta pesti parasztnak, csak abból ért.

Biciklis, vigyázz, mert letraffiznak! 1
A Google Street View-ban is jól látszik, bár a Google adatvédelmi túlkapásból kiblurölte az értéket

Egyébként – gondolom, 100-ból 98 biciklis nem tudja – a KRESZ meghatároz általános sebességkorlátokat a kerékpárosokra. A maximum 50 km/h, de csak bukósisakot viselése mellett. Bukó nélkül 40 km/h a megengedett,  kerékpárúton 30 km/h-val, gyalogos-kerékpáros úton biciklis sávban 20, járdán 10 km/h-val szabad tekerni. Vagyis a képen látható szakaszon felére csökkenti a maximális sebességet a komolykodó hatósági jelzés. Nyilván szinte senki nem tartja be, hiszen az átlagos bringás tempó ezen a sík úton még a legamatőrebbek számára is 15-20 km/h, de sebaj, gondolom már készül a csillagháborús traffipax-terv a galád kerékpárosok ellen is.

További kis jópofaságok itt.

(Ez itt a NapiTomi, a mindig fényképezőgéppel közlekedő Rácz Tamás autós újságíró és autóbuzi barátai mikroblogja a vezessen kis közlekedési abszurditásokról.)