Az 1989-ben bemutatott, “Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag” című klasszikusban szerepelt a lentebb látható Renault NN – vagy más néven Renault 6 CV -, ami most hétvégén (június 7-én) kerül kalapács alá Brooklands-ben (Egyesült Királyság).
Kalapács alatt Indiana Jones autója 1
Hiába a filmes múlt, nem várnak túl nagy összeget az árverés szervezői, hiszen az autó fénykorában sem volt különleges, és még ritkának sem mondható, hiszen 1924 és 1930 között közel 150 ezer példányt gyártottak belőle. Motorja 950 köbcentis, 17 lóerős és legfeljebb 60 km/órával volt képes haladni. A váltója háromfokozatú manuális egység.
Kalapács alatt Indiana Jones autója 2
A képeken látható példánnyal 1988-ban Spanyolországban forgatták a fent említett film egyik legendás üldözéses jelenetét. Évekkel később restaurálták, ennek köszönheti mostani kiváló formáját.
Kikiáltási ár 9 000 font, átszámítva bő 3 millió forint, azonban az aukció szervezője szerint nagyjából 14 000 font környékén kellene elkelnie (5,2 millió forint).
Az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (Indiana Jones and The Last Crusade) egy 1989-ben bemutatott, Steven Spielberg által rendezett kalandfilm Harrison Ford főszereplésével. A filmben ismét Az elveszett frigyláda fosztogatói és az Indiana Jones és a végzet temploma vakmerő kalandora a főszereplő. A film 1938-ban, az első rész, “Az elveszett frigyláda” eseményei után játszódik.