A 40 esztendős Paul Walker tragikus autóbalesetben vesztette életét tavaly novemberben. A sztár éppen a Halálos iramban-sorozat hetedik epizódján dolgozott mikor megtörtént a tragédia. Halálát követően egy időre leálltak a forgatással, majd a produkciót gyártó Universal Pictures bejelentette, hogy kilenc hónappal elhalasztja a tervezett bemutatót, és a film 2015 áprilisában kerül a mozikba.
11 milliárdot érhet Paul Walker halála 1
A készítők számítógépes technológia és Walker testvéreinek segítségével forgatják le a maradék jeleneteket, ami többletköltséget jelent, ezért 50 millió dolláros (11 milliárd forint) kártérítést szeretnének behajtani a biztosítótól. Ezt a brutálisan nagy összeget jogosan követelik, a The Hollywood Reporter számításai szerin durván ennyibe kerül a színész halála miatt bekövetkezett csúszás. 
A film teljes költségvetése eddig 200 millió dollárt (44 milliárd forint) emésztett fel, ehhez jön még hozzá az az 50 millió, amivel a forgatás elkezdésekor nem számoltak. Ha kifizeti a biztosító a követelést az a legmagasabb ilyen jellegű kártérítés lenne a filmgyártás történetében.