Négyméteres tetőlécből 30 darab, colos deszkából egy tucat, parancsol a kedves vevő még egy kis harckocsit vagy katonai terepjárót is a faáru mellé?

A Ford Transit/Tourneo Courier bemutatóján bukkantunk a barátságos kis falusi harckocsi-kereskedésre. Visszatolattunk, bementünk, körbeszaladtunk a kihalt placcon, kattintottunk párat, aztán, mivel a program szorított minket, nem is mentünk be az irodára, feltenni a klasszikus riporteri kérdést: és ez így hogy?

Jelenleg húsznál több katonai jármű van raktáron a Frankfurt melletti falucska különleges használtautó-telepén

Jelenleg húsznál több katonai jármű van raktáron a Frankfurt melletti falucska különleges használtautó-telepén

A neten persze itthon mindenre megtaláltuk a választ. Az anspachi Panzer-Handel egy egyszerű military-shop, csak hát Európa szerencsésebbik felén működik. Így kínálata kissé nagyvonalúbb, mint a jellemzően főként kamuflázs-mintás vagyonőr-nadrágok, könnygázsprék és használt angyalbőrök értékesítésével foglalkozó hazai vidéki árudáké. Itt tankot is lehet kapni, meg légvédelmi löveges páncélos járművet a legkülönbözőbb hadseregek régi és aktuális ruházati tárgyai, személyi felszerelései, felvarrói mellé..

Ha nem pörögne olyan jól a biznisz, akkor pedig marad a pacifistább üzleti vállalkozás, a fűrészüzem. Mert jó több lábon állni, nem szabad csak a hadászatra támaszkodni – a németek ezt a leckét alaposan megtanulták egykor.

A '49-es fejlesztésű, de a '70-es években is gyártott Ferret páncélautó brit gyártmány, 4409 darab készült belőle a Wikipédia szerint

A ’49-es fejlesztésű, de a ’70-es években is gyártott Ferret páncélautó brit gyártmány, 4409 darab készült belőle a Wikipédia szerint


További kis jópofaságok itt.

(Ez itt a NapiTomi, a mindig fényképezőgéppel közlekedő Rácz Tamás autós újságíró és autóbuzi barátai mikroblogja a vezessen kis közlekedési abszurditásokról.)