A Transformers robotjai idén nyáron már negyedik alkalommal csábítják moziba a sorozat rajongóit, és ezúttal az Álcák és Autobotok mellett a dinobotok is színre lépnek, plusz egy teljesen új ellenség. A “Transformers: A kihalás kora” főszerepét ezúttal Mark Wahlberg kapta, aki nem Shia LaBeouf (Sam Witwicky) szerepét veszi át, hanem teljesen új szálon fog futni a történet. 
A legfrissebb előzetes futótűzként terjedt szét a világhálón a napokban, és ha hinni lehet a két és fél percnyi akció-orgiának, talán az eddigi legjobb rész elé nézünk. 
Egészen június 26-ig kell várnunk, hogy végre ne csak előzetesek formájában, hanem teljes valójában is megtekinthessük Michael Bay legújabb produkcióját. A történet középpontjában Cade Yeager (Mark Wahlberg) feltaláló áll, aki a Transformers 3 eseményei után négy évvel rábukkan egy kis darab Autobot technológiára. Miután a technológiát aktiválja, a kormány és az idegenekre szakosodott fejvadászok a nyomukba erednek, ezért Cade, a lánya Tessa (Nicola Peltz), valamint annak barátja Shane (Jack Reynor), menekülni kényszerülnek.
A filmben komoly szerepet kapnak a dinoszauruszbőrbe bújt robotok is, de mellettük régi és új karakterek is felbukkannak. Például Űrdongó (a sárga Chevrolet Camaro) a negyedik részből sem fog hiányozni, de többek között találkozhatunk majd  Bugatti Veyron, Corvette Stingray, Lamborghini Aventador és Pagani Huayra alakú Autobotokkal is. 
Az eddigi három rész elkészítése összesen 400 millió amerikai dollárt (93 milliárd forint) emésztett fel, ehhez képest bevételük meghaladja a 2,6 milliárdot, ami durván 605 milliárd forint. A legújabb rész becslések szerint 170 millió dollárból (38 milliárd forint) készült, kíváncsian várjuk mennyit fog hozni az új szereplőgárdát felvonultató epizód.