A Transformers robotjai idén nyáron már negyedik alkalommal csábítják moziba a sorozat rajongóit, és ezúttal az Álcák és Autobotok mellett a dinobotok is színre lépnek, plusz egy teljesen új ellenség. A “Transformers: A kihalás kora” főszerepét ezúttal Mark Wahlberg kapta, aki nem Shia LaBeouf (Sam Witwicky) szerepét veszi át, hanem teljesen új szálon fog futni a történet. 
A legfrissebb előzetes futótűzként terjedt szét a világhálón a napokban, és ha hinni lehet a két és fél percnyi akció-orgiának, talán az eddigi legjobb rész elé nézünk. 
Egészen június 26-ig kell várnunk, hogy végre ne csak előzetesek formájában, hanem teljes valójában is megtekinthessük Michael Bay legújabb produkcióját. A történet középpontjában Cade Yeager (Mark Wahlberg) feltaláló áll, aki a Transformers 3 eseményei után négy évvel rábukkan egy kis darab Autobot technológiára. Miután a technológiát aktiválja, a kormány és az idegenekre szakosodott fejvadászok a nyomukba erednek, ezért Cade, a lánya Tessa (Nicola Peltz), valamint annak barátja Shane (Jack Reynor), menekülni kényszerülnek.
A filmben komoly szerepet kapnak a dinoszauruszbőrbe bújt robotok is, de mellettük régi és új karakterek is felbukkannak. Például Űrdongó (a sárga Chevrolet Camaro) a negyedik részből sem fog hiányozni, de többek között találkozhatunk majd  Bugatti Veyron, Corvette Stingray, Lamborghini Aventador és Pagani Huayra alakú Autobotokkal is. 
Bombasztikus az új Transformers előzetes 3
Az eddigi három rész elkészítése összesen 400 millió amerikai dollárt (93 milliárd forint) emésztett fel, ehhez képest bevételük meghaladja a 2,6 milliárdot, ami durván 605 milliárd forint. A legújabb rész becslések szerint 170 millió dollárból (38 milliárd forint) készült, kíváncsian várjuk mennyit fog hozni az új szereplőgárdát felvonultató epizód.
Bombasztikus az új Transformers előzetes 4
Bombasztikus az új Transformers előzetes 5